Drog kniv efter dubbla olyckor

Först orsakade mannen i 55-årsåldern en olycka vid Fiskhamnsmotet, en stund senare krockade han i höjd med Partille. Motparten vid den andra olyckan följde efter mannen och konfronterade honom – då drog han fram en kniv.

ANNONS
|

Händelsekedjan inleddes vid 17-tiden på lördagen. Det var då som en bil blev påkörd bakifrån vid Fiskhamnsmotet i Göteborg.

Förarna i respektive bil klev ut och började diskutera saken. Men när den påkörda bilens ägare ville tillkalla polis valde den andre att avvika från platsen.

– Men den bilen dyker upp igen en stund senare då den orsakar en olycka i höjd med Partille, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Föraren, en man i 55-årsåldern, valde än en gång att avvika från en olycksplats, men den påkörda föraren valde då att följa efter. Färden gick mot Aspen station i Lerum där mannen klev ur bilen och då blev konfronterad.

ANNONS

– Då blir det lite tjafs och den här mannen blir irriterad. Det slutar med att han drar fram en kniv och hotar den andra föraren som kört efter, säger Johan Josarp.

Inte känd av polisen

Polisen var dock snabbt på plats och grep mannen. Enligt Johan Josarp misstänks nu mannen för bland annat försök till grov misshandel, brott mot knivlagen, rattfylleri och en rad andra trafikbrott.

Mannen ska inte vara känd av polisen sedan tidigare.

– Det är en oförvitlig medborgare som har någon trafikförseelse på sig men i övrigt förekommer han inte hos oss sedan tidigare, säger Josarp.

Vid den första trafikolyckan ska en person i bilen ha klagat på nacksmärtor. Vid den andra händelsen ska det bara ha uppstått materiella skador.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS