Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dramatisk biljakt slutade i krock

En biljakt på E 20 slutade med att en påverkad förare stoppades av polis vid Östra sjukhuset. Under jakten krockade en annan polisbil med en taxi.

En privatperson ringde in till polisen och rapporterade att en förare uppträdde märkligt på E 20, på väg in mot Göteborg, i höjd med Partille.

Bilen framförs vingligt, föraren gasar och bromsar och svänger hit och dit.

Privatpersonen följer efter bilen och lämnar löpande rapport till polisen. Föraren kör av E 20 vid Torpamotet, mot Östra sjukhuset. På Slottsgatan får en patrullbil kontakt med bilen och tar upp förföljandet.

När föraren märker att han är jagad kör han tidvis väldigt fort, uppskattningsvis 100 km/tim. Han kör även på fel sida refugen.

Biljakten fortsätter mot Munkebäcksrondellen, därefter mot Östra sjukhuset igen.

Klockan 13 lyckas polisen få föraren att stanna genom så kallat plåtstopp.

- Vi hittar en massa piller i bilen, berättar polisens presstalesman Thomas Fuxborg. Mannen, som är 44 år gammal och känd av oss sedan tidigare, är misstänkt för narkotikabrott.

I samband med biljakten körde en annan patrullbil på en taxibil i närheten av Östra sjukhuset.

- Tre personer befann sig i taxibilen, en av dem uppgav på plats att man kände smärtor i nacken, berättar Thomas Fuxborg. Ingen polis är skadad, inte heller föraren som förföljdes.

Ett vittne som befann sig på platsen när föraren stoppades berättar för GP att en polisbil var krockskadad i fronten.

- Jag såg hur några poliser brottade ner en person i diket bredvid bilarna, säger vittnet. Det såg ut som att han gjorde ganska starkt motstånd.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.