Djurgårdare slogs ned av sina egna

ANNONS
|

Den 35-årige stockholmaren åtalas nu för misshandel vid Göteborgs tingsrätt. Han nekar till brott och beskriver sitt tillstånd den aktuella junidagen som "packad, på gränsen till aspackad".

Överfallet skedde på Sten Sturegatan. Den medelålders mannen som slogs ned var på väg till Gamla Ullevi för att se matchen med IFK Göteborg och Djurgården.

Han var ensam och råkade passera just när Djurgårdens huliganer kom tågande över Heden.

I förhör berättar han hur han tänkte att "här ska du passa dig", men så såg han alla poliser som var på plats och tänkte att det nog inte var någon fara. Men det hann han knappt tänka förrän han fick ett våldsamt slag över ena ögat, som resulterade i ambulansfärd till Sahlgrenska och ett halvdussin stygn.

ANNONS

En polisman försökte gripa misshandlaren men denne skyddades av sina kompisar. Den misstänkte kunde sedan gripas närmare arenan.

I förhör säger denne att "han har inte någon som helst minnesbild av att han har slagit någon på vägen till arenan".

En av polismännen som bevittnade händelsen är dock bergsäker på att den 35-årige sotaren från Stockholm är gärningsmannen.

Offret har i polisförhör berättat att han inte längre vågar åka spårvagn och att han numera är rädd att vara ute bland folk. Och den nu kanske före detta Djurgårdssupportern har suckande sagt:

"Tänk att bli nedslagen av en egen".

ANNONS