Dimman ligger tät över Göteborg under onsdagsförmiddagen – men enligt SMHI kan solen snart komma tillbaka.
Dimman ligger tät över Göteborg under onsdagsförmiddagen – men enligt SMHI kan solen snart komma tillbaka. Bild: Olof Ohlsson

Dimman på kort besök – då kommer solen tillbaka

I dag vaknade Göteborg upp till tjock dimma och solen känns långt borta. Men till helgen gör solen comeback och slutet på veckan blir nästan lika fin som förra veckans rekordhelg.

ANNONS
|

Det är en fuktig luft över södra Sverige som orsakar dimman som kommer ligga kvar under hela dagen, enligt Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

– Dimman kommer framförallt ligga kvar ute till havs under hela dagen och det finns en stor risk att det inte heller lättar över Göteborg. Det finns en liten chans till en solglimt över Göteborg mot eftermiddagen.

Dimman var under morgontimmarna så pass tjock att det skapade problem i färjetrafiken och extrafärjan på Hönöleden var tvungen att ställas in under morgontimmarna.

”Högtryck växer in”

Under morgondagen kommer dimman ha lättat men ett regnväder drar in under torsdagseftermiddagen. Under kvällen drar regnet bort och solen gör comeback lagom till helgens start.

ANNONS

– Det blir soligt hela helgen och åtta till tio grader. Det är ett högtryck som växer in och är anledningen till det fina vädret. Som det ser ut nu kommer det vara näst intill vindstilla så det är en fin helg vi har att se fram emot, säger Moa Hallberg.

Till helgen kan göteborgarna se kranarna igen och njuta utomhus i ett soligt och för ovanlighetens skull ett inte så blåsigt Göteborg.

LÄS MER:Mistlur i dimman får människor att reagera

LÄS MER:Göteborg varmast i landet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS