Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det var som en zombieapokalyps"

En pall med vattenkokare skapade kaos på ÖoB under Black Friday. Människor knuffades, slogs och blev nedtrampade i panik.

Det var när personalen skulle ta fram en pall med vattenkokare för 10 kronor styck som panik utbröt på ÖoB under fredagskvällen. Folk trampade på varandra, knuffades och skrek i jakten på en vattenkokare.

- Personalen förklarade att det bara fanns 70 stycken och bad alla att vara snälla mot varandra och ta det lugnt. Men så fort de öppnade dörren blev det kaos, det var som en zombie-apokalyps eller något, säger Maria.

Läs också: Sajten avslöjar rea-dagens våldsamma baksida

Hon och hennes sambo var där för skojs skull, men Maria blev snart inklämd i ett hörn och såg sin sambo och sin brors flickvän bli helt "inmosade" på lagret.

- Alla bara knödde framåt och en kvinna blev helt nedtrampad. Min sambo försökte hjälpa henne upp men alla bara fortsatte att trängas, säger Maria.

Även personalen hamnade i kläm när lagerdörrarna öppnades, eftersom det dröjde en stund innan vakter var på plats i affären.

- Någon tryckte på överfallslarmet så de kom ganska fort. Men en tjej i personalen var helt blåslagen i ansiktet, hon var i chock och grät efteråt.

Maria är väldigt förvånad över hur dramatiskt det blev och säger att hon inte trodde att Black Friday var så dramatiskt i Sverige. Själv försökte hon lämna affären så fort som möjligt.

- Men när vattenkokarna var slut fortsatte folk att springa omkring inne på lagret och leta efter fler, de trodde inte på personalen när de sa att de var slut.

Maria och hennes sambo lyckades trots allt knipa åt sig varsin åtråvärd vattenkokare. Men det var inte värt kalabaliken.

- Nej, vi är nog inte så sugna på att gå på Black Friday igen. Jag förstår inte hur folk kan bete sig så. Är en vattenkokare verkligen viktigare än andra människors liv?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.