"Det känns inte så tryggt när det händer så mycket"

ANNONS
|

Birgitta Lundberg, 70, har tröttnat på att inte få ha sin bil i fred. Tidigare har både hennes och sambons bilar blivit stulna från parkeringen utanför radhuslängan i Lindome. Flera gånger har gärningsmän slangat bensin ur tankarna.

- Det känns inte så tryggt när det händer så mycket på parkeringen. Nu slåss alla om platserna närmast bostadshusen.

När Birgitta kom ut till sin bil på morgonen 16 februari upptäckte hon att hon på nytt blivit utsatt för brott.

- Någon hade krossat en av de små rutorna på bakdörren. En fyrkantig gatsten låg kvar inne i bilen. Ratt-kryckan var knäckt, tändningshålet var förstört och underredet nedanför ratten uppbrutet. Någon hade försökt starta bilen, men utan att lyckas, konstaterar Birgitta.

ANNONS

Hon polisanmälde brottet. Någon patrull kom inte och snart fick hon besked om att utredningen var nedlagd i brist på bevis.

I samband med inbrottet hittade Birgitta en fimp på bilgolvet. Hon lämnade själv in den till polisen förra veckan men har inte hört något mer sedan dess.

- Det känns inte som vi fått någon hjälp från dem. Vi försöker själva förebygga brott genom att sätta upp belysning och liknande, men det kommer ändå i perioder. Jag vet inte om det här är början på en ny brottsvåg, säger Birgitta Lundberg och suckar.

ANNONS