Det här kostar simskolan

ANNONS
|

De flesta kurser är på 15 lektioner á 40 minuter och kostar i snitt 1350 kronor inklusive badavgift.

Lisa Grinell, utbildningsansvarig på SLS, är medveten om att det kan vara mycket pengar för vissa.

– Vi är en ideell förening och har inte som syfte att gå med vinst, men vi måste gå runt. Vi kämpar med att ha en verksamhet som är av bra kvalitet, men som ändå inte skinnar folk.

SLS erbjuder till viss del diffentierade priser, simkurser på förmiddagar och vardagar kostar till exempel mindre än kurser på helgerna.

Enligt Lisa Grinell har de har också tittat på möjligheterna att erbjuda billigare kurser i förorterna.

ANNONS

– Men vi har ett problem med det. Hyran av simhallen är inte mindre där och vi måste betala vad det kostar, säger hon.

För att få godkänt betyg i slutet av årskurs 6 ska eleven kunna simma 200 meter varav 50 meter på rygg. Dessutom ska eleven kunna badvett och säkerhet vid vatten vintertid och kunna hantera nödsituationer vid vatten med hjälpredskap.

8,3 procent av eleverna i årskurs 5 är inte simkunniga.

Källa: Svenska Livräddningssällskapet

Mölndals allmänna simsällskap, MASS, har simskola i Åbybadet och Streteredsbadet. Kurserna, inklusiver entréavgift, kostar mellan 1160 och 1360 kronor för 14-15 gånger.

Aqua Barn erbjuder kurser i småbarnssim för barn från sex veckor upp till fem år. De finns på tio anläggningar i Göteborgsområdet. Kurserna kostar mellan 1490 och 1600 kronor för 9-10 tillfällen.

Simmis har simskola i Angered Arena och Kärrabadet för barn mellan 3 månader och 5 år. Kurser för barn upp till två år kostar 1350-1450 kronor för åtta gånger. Från 2 år upp till 7 år simmar barnen terminsvis, den kursen kostar 2 700 kr.

ANNONS