Det bästa med att vara singel på Alla hjärtans dag

Har du haft ångest inför Alla hjärtans dag? Det som brukar kallas årets värsta singel-högtid. Sluta genast med det. Läs GP:s lista och inse att du har det betydligt bättre själv.

ANNONS
|

1. PENGAR Den här är klassisk men ändå värd att begrunda: Du slipper hysterin kring det så överkommersialiserade Alla hjärtans dag eller Valentines day som det så fint heter på engelska. Vem behöver rosor och choklad, egentligen? Fyll upp badkaret, häll upp lite bubbel och njut av livet - och att du har sparat in kanske hundratals kronor på praliner och ballonger. Lägg dem i din resekassa eller ölkassa eller spara till en hund-kassa.

2. KARRIÄREN Kärlek att ju bara i vägen för framgång på jobbet! Som förälskad blir man disträ och presterar inte lika bra i sitt arbete. Och karriären är ju viktig! Många människor ångrar på sin dödsbädd att de har jobbat för lite och ägnat för mycket tid åt dem de älskar. Eller det kanske var tvärtom. I alla fall: Ta din Alla Hjärtans dag och ägna den åt arbete. Det är helg, vilket innebär extra betalt. Att hänga med nån snygg människa kan du ju göra någon annan gång. Och dejta med tända ljus och romantiskt skimmer, det kan man alltid göra till sommaren när man har tjänat ihop till en fet semesterpeng. Då kan du njuta av en fin solnedgång i skärgården och plaska med fötterna i havet dessutom.

ANNONS

3. KOMPROMISSERNA När du är singel på alla hjärtans dag kan du göra exakt vad du vill. Du har ingen partners bedrövliga filmsmak eller konstiga matpreferenser att ta hänsyn till. Det är ingen som kommer att be sig se Adam Sandler-filmer. Och om du gillar dem är det ingen som kommer be dig låta bli. Du köper vilka snacks du vill, och du kan dessutom äta dem på konstiga sätt. Du kan dippa ostbågar i milkshake, eller vad du nu har för knäppa matpreferenser. Ja, det kan du väl göra alla dagar. Men på Alla hjärtans dag kan du passa på att glädja dig åt att du aldrig behöver kompromissa.

4. STIL OCH KLASS Vi har dem alla, den där kompisen som blir så "puttinuttig" och supergulligullig omkring sin partner. Och hur roliga och intellektuellt stimulerande känns sådana personer egentligen? Det är "åååh min lilla älskling" i var och varannan mening. Alla hjärtans dag är dessa personers nationaldag, det är den negativa typen av kärlek som står i centrum utan intellektuell spänst och stimulans. Därför är det perfekt att slippa utsätta sig för miljöer där din partner riskerar att förfalla till sådant beteende och i stället ägna kvällen åt dig själv, kanske i sällskap av en nyutgåva av Dostojevskis Brott och straff?

ANNONS

5. ÖVERRASKNINGSÅNGESTEN Människor i kärleksrelationer har en evig press på sig för att hålla elden vid liv. Människor i kärleksrelationer ligger framförallt illa till om de tidigare har gjort något riktigt fantastiskt för sin partner. "Förra året hade hen ordnat en picknick. I snön. Och så satt vi där med termobyxor på en filt med tända marschaller och grillade äpplen över en eld. Och året innan hade hen gjort en skattjakt över hela staden som slutade vid tågstationen och så åkte vi High Chaparall i Småland, för jag hade pratat om att jag aldrig fick åka dit som barn." Du hör ju själv. Till slut går det inte att toppa överraskningarna och du får en besviken partner. Skönt att slippa.

6. RISKMINIMERING Bland det värsta som finns måste ju vara att bli dumpad, bedragen eller allmänt sviken på alla hjärtans dag. Det kommer du inte bli utsatt för. Inte det här året i alla fall. Kanske blev du det förra året. I så fall vill GP passa på att beklaga och be om ursäkt för att vi rev upp det gamla såret. Det måste verkligen ha varit hemskt.

ANNONS

7. MÖJLIGHETERNA Titta på dina kompisar som är i relationer. Visst har glöden slocknat? Du ser väl hur de fräser åt varandra när de kör bil eller stör sig på hur den andra sörplar när den dricker sitt morgonkaffe? Tänk hur många gånger om dagen de tänker: Blev det bara det här av vår fantastiska kärlekshistoria? DU har fortfarande chansen att hitta Den stora kärleken. Den som det såklart aldrig kommer bli så där med.

ANNONS