Demonstrationståg stoppade spårvagnstrafiken

Ett demonstrationståg med omkring 400 personer vid Gustav Adolfs torg medförde strax efter klockan 13 på lördagen att spårvagnstrafiken på platsen stod stilla. Trafiken på flera linjer har nu dragits om.
– Linje 3, 4, 5, 7 och 10 kommer att köra alternativa vägar för att undvika demonstrationen, säger Västtrafiks störningskoordinator.

ANNONS
|

Kollektivtrafiken i centrala Göteborg har påverkats till följd av ett omfattande demonstrationståg vid Gustav Adolfs torg.

– Linje 3, 4, 5, 7 och 10 kommer att köra alternativa vägar för att undvika demonstrationen mellan Gustav Adolfs Torg och Götaplatsen, säger Sofia, störningskoordinator på Västtrafik.

Linje 3, 7 och 10 kör inte via Kungsportsplatsen och Valand, linje 4 kör inte mellan Brunnsparken och Berzeliigatan, och linje 5 kör inte på sträckan Lilla Bommen-Scandinavium.

Polisen berättar vid 14.30-tiden att det rört sig om totalt fyra demonstrationer, tre av dem var icke tillståndsgivna.

– Jag har inte hört att det skulle ha varit problem med någon av dem, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

ANNONS

Hur agerar ni rörande de demonstrationer som inte haft tillstånd?

– Polisen har inte gjort någon insats för att stoppa eller ta bort dem, säger Thomas Fuxborg.

Västtrafik uppger kort senare att stoppet är avklarat.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS