"Storebror Emil gör bomben i lillebrors plaskpool." Klicka för fullstor bild.
"Storebror Emil gör bomben i lillebrors plaskpool." Klicka för fullstor bild.

Deltävling två: Bomben i plaskpoolen

ANNONS
|

Juryns motivering lyder: Kul bild där fotografen fångat ett ögonblick fyllt av förväntan. Vad händer i nästa stund? Bilden förebådar ett plask på grunt vatten. Bilden är bra och levande komponerad med huvudmotivet till vänster i bild och lutande horisont.

Med bilden "Storebror Emil gör bomben i lillebrors plaskpool" blev det Gunilla Mattsson från Munkebäck som tog hem del två i GP:s tävling Sommarbilden.

Hej Gunilla, vad är historien bakom bombenbilden?

- Vi har precis köpt den röda rutschkanan som syns på bilden och ville locka lillebror Erik att åka så vi kunde ta lite bilder på honom. Emil rycktes självklart med och skulle såklart göra bomben precis som pappa brukar göra.

ANNONS

Det ser ut som att Emil är på väg mot en hård landning?

- Hehe, ja. Han har gjort bomben flera gånger förut i djupare pooler, men direkt efter det här hoppet såg han rätt så förvånad och tvekande ut. Det gjorde nog lite ont i arslet, säger Gunilla.

Vad gör en bra sommarbild?

- Det är nog glädje, tror jag. Jag har ju barn så för min del blir det mycket sådant, men annars är det spontanitet och impulsivitet som gör en bra sommarbild. Det behöver inte alltid vara blå himmel på varje bild.

ANNONS