Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Delar av E6 fortsatt avstängd

Under onsdagskvällen steg vattnet på E6 i Kållered igen och Trafikverket befarade att de skulle vara tvungna att stänga av vägen igen. Under torsdagsmorgonen var ett körfält fortfarande avstängt i norrgående riktning.

Under torsdagsmorgonen meddelade Trafikverket att E6 var helt öppen i södergående riktning, men att ett körfält fortfarande är avstängt i norrgående riktning.

– Att ett körfält är avstängt kan påverka så att det kanske blir köbildning i norrgående riktning, säger Daniel Gustafsson vid Trafikledningscentralen.

Under tisdagskvällen föll ett kraftigt, lokalt skyfall över Kållered och svämmade över E6. Vägen behövde stängas av men vid 16-tiden under onsdagen hade ett körfält öppnats i norrgående riktning, samt två körfält i södergående.

Men framåt kvällen började det regna igen. Initialt meddelade Trafikverket att man planerade att stänga av E6 i norrgående riktning igen.

– Vattnet har stigit igen, vi har för avsikt att stänga i norrgående riktning och leda av trafiken vid Lindomemotet, säger Daniel Gustafsson.

Men under torsdagen meddelade Trafikverket dock att man aldrig behövde stänga av E6.

– Vi trodde att det skulle behövas, men det löste sig, säger Daniel Gustafsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.