Delad seger i Sylvesterloppet

ANNONS
|

Innan loppet drar igång springer de tävlande fram och tillbaka på start- och målområdet på Heden för att hålla sig varma. Solen skiner och det ryker från runt små eldar som är utplacerade. Det luktar grillad korv.

I högtalarna uppmanas löparna att ta det extra försiktigt i kurvorna då det kan vara halt.

Det finns tre fållor i startområdet, en för Lilla Sylvesterloppet, en för elitlöparna och en för startgrupp ett och två. Det tävlas i flera klasser. I Lilla Sylvester loppet är det flickor och pojkar i åldersklasserna 11, 13 och 15. De springer 3 kilometer i centrala Göteborg.

ANNONS

I Sylvesterloppet är det pojkar och flickor 17 år, män, kvinnor och masters som tävlar. De springer en mil, också de i centrum.

Man kan springa utklädd och bästa kostym belönas. En liten kille hade en spindelmannendräkt på sig och en kvinna i mastersklassen var utklädd till indian.

Tea Karpefors och Sara Elliot är 13 år. De är med för tredje året i rad och är utklädda till en zebra och en isbjörn.

- Vi springer för att vara med i maskeraden. Men vi försöker ändå göra vårt bästa, säger Sara Elliot.

Innan startskottet har Friskis och Svettis uppvärmning och sedan bär det iväg. Löparna i Lilla Sylvesterloppet startar först. Lagom till att startgrupp lämnat Heden kommer vinnaren i pojkar 15, Alexander Nilsson, i mål.

- Det var jobbigt men kunde ha varit jobbigare. Det är en ganska platt bana. Det var inte så halt heller för man kunde springa på asfalten. Jag gav allt för jag ville bara vinna i dag, säger han.

Efter en dryg halvtimma bryter en spurtstrid ut mellan William Lind och Patrik Andersson på upploppet. Efter ett missförstånd med var målgången var stannade de båda löparna innan de kommit till de blå mattorna som läser av tiden. Därför var det oklart vem som vann och målkullan kunde inte lägga någon krans runt halsen på någon av dem utan de fick dela på segern.

ANNONS

- Jag har ingen aning om vem som vann. Vi trodde målet var tidigare, säger William Lind som tävlar i orientering i vanliga fall.

De fick invänta resultatet och dela på vinsten så länge.

- Det är alltid jobbigt att springa så långt och hårt. Det var inte farligt halt men jag tog det lugnt i kurvorna, säger han.

Vinnare i damklassen var Meraf Bahta som även vann förra året.

Hela loppet förlöpte utan inrapporterade incidenteter.

ANNONS