Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

De startade dejtinggrupp – för lokal kärlek i Kville

Kassandra Einarsson och Penny Holm har startat en Facebookgrupp för dejtingsugna singlar i Kville. Med fokus på gruppaktiviteter och spontana aw:s börjar allt fler från andra stadsdelar ansluta sig.
– Vi vill få kärleken att blomstra här, säger Penny Holm.

I hopp om att öka den lokala grannsämjan, träffa nya människor och minska svajpandet startade gymnasievännerna Kassandra Einarsson och Penny Holm Facebookgruppen ”Dejting i Kville”.

– Det var Kassandras idé från början och jag tyckte det lät kul. Gruppen kommer utifrån en Hisingspatriotisk tanke om att vi ska försöka hålla oss lokala här i Kville och få kärleken att blomstra här, säger Penny Holm.

Samtidigt handlar det om en gnutta lättja blandat med känslan av att inte orka ta sig någon annanstans, berättar hon.

– Kville är ett aktivt område med bra vibe och fin gemenskap. Många samlades här redan innan gruppen, men nu vill vi varva dejting med att hänga i verkligheten, säger Penny Holm.

Lockar folk utanför Kville

Facebookgruppen startade för några månader sedan och har i skrivande stund 239 medlemmar. Det är främst människor som bor på Hisingen som ansöker om medlemskap, men nu börjar allt fler från andra stadsdelar ansluta sig.

Än så länge har Kassandra Einarsson och Penny Holm arrangerat flera gruppaktiviteter i området.

– Vi tröttnade lite på att dejta på tu man hand eftersom det kan bli rätt stelt. Tar man en aw med ett gäng från gruppen kan man mingla utan att känna press på att just två personer ska matcha, säger Penny Holm.

På vilket sätt sticker gruppen ut jämfört med annan nätdejting?

– Först och främst behöver man inte sålla bort människor utifrån hur de ser ut. Man kan klicka med människor man annars kanske hade valt bort på till exempel Tinder. Sedan är spontaniteten en annan faktor, om någon lagt ut ett inlägg om en spontan aw efter jobbet kan man lätt dra dit.

Vad är kriterierna för att få vara med?

– Man behöver bara älska Kville – that´s it. Men sedan råder självklart nolltolerans mot funkofobi, transfobi, homofobi och rasism.

Vad blir nästa gruppaktivitet?

– Det har varit lite vanskligt med vädret det senaste, men när det blir finare ska vi styra upp en picknick eftersom det finns många fina grönområden här.

LÄS OCKSÅ: Här är dejtingappen som ska hjälpa svenska muslimer hitta en partner

LÄS OCKSÅ: Listan: Här bor singlarna i Göteborgsområdet

LÄS OCKSÅ: Knepen för att dejta med framgång

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.