Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

De sprang Göteborgsvarvet som stafett

Tusentals löpare sprang Göteborgsvarvet som stafett på onsdagskvällen. Det var roligt att många människor hejade, sa fembarnsmamman Charity Ezeilo i ett lag från Gårdsten.

Hon var trött men lycklig efter att ha sprungit första sträckan för sitt lag men måste också få ligga ner en stund i gräset innan hon kunde berätta för GP hur det hade varit.
– Det var roligt. Många människor som hejade. Det var roligt att många människor hejade, sa Charity Ezeilo.
I ett par år nu har hon och äldsta dottern Happiness varit med på Göteborgsvarvets träningsträffar hemma i Gårdsten.

Vad gör ni på träningsträffarna?
– Vi joggar, vi tränar kroppen, vi dansar zumba, vi gör yoga... och vi äter mackor, säger Charity och det där sista skrattar både hon och dottern åt.
Johanna Froode fyller i:
– När vi inte rör på oss på träningsträffarna så pratar vi till exempel om hälsa, om vad vi äter och andra saker som påverkar hur vi mår. Och så försöker vi få med oss dom som vill på sånt som Stafettvarvet här idag.
Hon är ung, nyutbildad folkhälsovetare och anställd hos Göteborgsvarvet för att arbeta med en pågående folkhälsosatsning i nordöstra Göteborg.
– Vårt mål är bland annat att få fler ungdomar att börja gå med i idrottsklubbar, säger Johanna Froode, som själv springer en av lagets fem sträckor runt Slottsskogen.
Charity och Happiness, mor och dotter, var med i stafettlaget också förra året.
– Det är kul, säger Happiness som funderar på att springa stora varvet nästa år – alltså 21 kilometer runt halva stan.
Här på Stafettvarvet är sträckan 3,7 kilometer. Och ingen i deras lag, där också kvinnorna Azhar Hussein och My Vrban från träningsgruppen i Gårdsten ingår, verkar bry sig så mycket om hur fort eller långsamt de sprungit denna onsdagskväll.
– Ibland springer vi själva också, jag och mamma, i skogen hemma, säger Happiness Ezeilo.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.