Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Nöjd med sitt larm. Magnus Wahlström tycker det känns tryggare att lämna lägenheten nu.

De känner sig tryggare med lägenhetslarm

När han köpte en nybyggd lägenhet kände Magnus Wahlström att det var dags att skaffa larm. Med funktioner som kameraövervakning, brandlarm och högtalarsystem känner han sig tryggare. – Man får ett lugn i kroppen.

Magnus Wahlström och hans fästmö Tina Bengtström flyttade in i sin nya lägenhet i april tidigare i år. Den var helt nybyggd och är en av de största i huset. Trots att det inte är en villa eller ligger på markplan skaffade de larm.
– Det kändes naturligt eftersom lägenheten är unik och kanske drar till sig uppmärksamhet, säger Magnus Wahlström.
Han tar fram sin telefon och öppnar appen för larmet. Där kan han bland annat se om larmet är aktiverat eller inte och temperaturen i lägenheten. Han larmar lägenheten och öppnar ytterdörren – då börjar det pipa.
– När jag kommer hem så öppnar jag dörren och då måste jag visa upp min bricka eller slå min kod, säger han och slår koden. 
Pipandet upphör och larmet är stängs av igen. Då vibrerar det till i både hans och Tina Bengtströms telefoner. Där står det att larmet precis avaktiverats av Magnus Wahlström.
– Om en tjuv då skulle ha använt någon av våra koder och vi båda sitter i bilen tillsammans så märker vi direkt att något är fel, säger han.
De har inte skaffat sig funktioner som att tända och släcka lampor via telefonen men ser fördelar med att kunna se vem som kommit hem. De väntar sitt första barn i januari och tycker det är en smart lösning att veta när barnen kommer genom dörren när de är stora nog att gå hem själva. Än så länge är de nöjda med att inte behöva oroa sig över inbrottstjuvar.
– Det känns skönare och tryggare. Man får ett lugn i kroppen, säger Magnus Wahlström.
De är inte de enda i huset som har larm och utöver vanligt inbrottslarm har de även brandlarm. Skulle det börja brinna och brandvarnarna drar igång kan deras larmföretag höra av sig via högtalarna och även ringa brandkår. Magnus Wahlström visar deras kamin som står i vardagsrummet och berättar att enda gången brandlarmet utlösts hittills var när han eldade där.
– Då hörde de av sig och jag fick säga ”det är okej, det är bara jag som eldar”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.