Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

De ger föräldrar ny mötesplats

Att vara nybliven förälder kan vara alldeles fantastiskt. Men också rätt ensamt. Nu har Partilleparet Evelina och Mattias Åkerberg utvecklat en sajt som ska hjälpa mammor och pappor att hitta kompisar.

Att vara nybliven förälder kan vara alldeles fantastiskt. Men också rätt ensamt. Nu har Partilleparet Evelina och Mattias Åkerberg utvecklat en sajt som ska hjälpa mammor och pappor att hitta kompisar.
Idén kom när sonen Elis hade fötts och Evelina Åkerberg började längta efter sällskap på barnvagnspromenaderna.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det erbjöds ingen föräldragrupp på barnavårdscentralen och hon upptäckte snart att det fattades naturliga mötesplatser där hon kunde lära känna andra i samma livssituation.
– Vi gick på öppna förskolan, och där träffar man ju mycket folk. Men det är ändå ett steg att ta att komma överens med någon om att ses igen, säger Evelina Åkerberg.

Hon och maken Mattias Åkerberg satte sig och började skissa lite på en digital samlingsplats som skulle råda bot på dilemmat.

Efter ett par månader av intensivt arbete har de nu lanserat sajten rullavagn.nu. Det är en social plattform där vem som helst kan starta en umgängesgrupp och söka efter andra personer som vill vara med.
– Det vanligaste är kanske att man söker efter någon som bor i samma område, men det kan också vara att man vill träffa någon med gemensamma intressen, säger Evelina Åkerberg.

På kort tid har ett hundratal grupper startats på sajten. Paret Åkerberg började med att sprida länken i sina egna nätverk, men bara efter någon dag började det ramla in anmälningar från folk de aldrig hört talas om.
– Nu har vi grupper från nästan hela landet, säger Evelina Åkerberg.

Än så länge beskriver hon sajten som ett rent hobbyprojekt, som de jobbat med när sonen somnat. Men redan nu finns det en tanke att den skulle kunna inbringa en del pengar också.
– Vår plan är att skapa långsiktiga relationer med ett antal företag, jobba med nyhetsbrev och magasinsformat där de här företagen skulle kunna vävas in, säger Evelina Åkerberg.

Grundarna är optimistiska inför webbplatsens möjligheter att växa, mycket på grund av att det egentligen inte finns någon liknande plats någon annanstans på nätet.
– När vi berättade för våra vänner att vi jobbade med det här sa de att ”det låter väl jättebra, men det finns ju redan såna sidor”. Men det gör det faktiskt inte. Jag blev jätteförvånad, säger Evelina Åkerberg.

Och det har redan kommit handfasta bevis på att folk faktiskt har nytta av sajten.
– Vi märker ett jättestort intresse. Vi har redan fått mejl från folk som berättar att de har träffats. Det känns väldigt fint att se hur folk lägger upp en grupp och sedan börjar få svar, säger Evelina Åkerberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.