Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

De delar ut julklappar – till främlingar

Nära 50 paket har placerats ut på spårvagnar, ett kafé, vid Poseidon och längs gatorna i Göteborg.
Avsändaren är anonym.
– Tanken med det här är att förgylla någons dag, säger en av personerna bakom initiativet.

Sedan två dagar tillbaka har göteborgarna kunnat följa Instagramkontot @godjulframling. Vilka som står bakom kontot vill avsändarna hålla hemligt.

På bilderna framgår det att många julklappar har slagits in för att delas ut till främlingar.

– För några månader sedan hittade jag vissa saker som skulle slängas trots att det var i nyskick. Jag kände direkt att det var tråkigt att låta det gå till spillo så då kom jag och min sambo på att dela ut det här till människor under jul, säger en av de personer som skapat kontot.

"Kul att sprida glädje"

På paketen, som alla är i ungefär samma storlek, står det en hälsning: "God jul främling". Paketen har placerats ut runt om i Göteborg det senaste dagarna.

Totalt blev det strax under 50 julklappar.

– Tanken med det här är att förgylla någons dag. Alla kanske inte får några julklappar på julafton och det är kul att sprida lite julglädje, säger en av personerna som vill förbli anonym.

För att kunna få feedback på presenterna startade de kontot @godjulframling på Instagram.

– Vi ville veta vad människor tycker om det här. Det är mycket negativt som händer i världen och det känns kul att göra någonting för att balansera det.

Hittills har responsen varit positiv och redan nu finns planer på att återkomma nästa år för att sprida julglädje i staden.

– Folk tycker det är roligt att få paket, men jag tycker att det är minst lika roligt att ge. Det är fint när människor blir överraskade.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.