Ein Andersson
Ein Andersson

De campar mot konsumtion

ANNONS
|

Vad vill ni?

– Vi vill demonstrera mot dagens samhällsstruktur. Det är främst mot konsumtionssamhället. Vi vill också skapa en alkoholfri mötesplats för göteborgarna, eller för alla människor egentligen. Vi vill involvera alla människor. Om vi vill kan vi påverka samhället. Sitt inte hemma, utan kom hit!

Vilka är ni?

– Det är enskilda individer från olika organisationer. De flesta vill vara anonyma, för att de är här som individer. De yngsta kommer från Montesssoriskolan centrum. De är i tioårsåldern. Det kommer folk som bor i området. En del är uppe i pensionsåldern. Sen är de allt däremellan, majoriteten är 20–30-årsåldern.

ANNONS

Vad gör ni?

– I måndags var polisen här och hotade med böter för nedskräpning. Då gick vi till polisstationen på Skånegatan och städade runt deras byggnad. I helgen hade vi en eldshow. Alla som kommer får fika eller mat, beroende på vilken tid de kommer. Den vegetariska maten är skänkt eller plockad ur containrar. Vi har också gratis loppmarknad med prylar, kläder och böcker.

Hur länge ska ni hålla på?

– Så länge engagemanget finns eller tills polisen kör bort oss. Vi är alla miljömedvetna människor och det är en nykter tillställning. Kommunen utreder nu om vi ägnar oss åt olovlig camping. Folk från park- och natur har aldrig sett Vasaparken så ren och snygg som nu!

– I helgen var det punkare här och krossade flaskor, vilket vi uppfattade som en provokation mot oss. Vi plockade upp efter dem också!

ANNONS