Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

De öppnar Sveriges första gamingbar – i Göteborg

Sportbarer finns det gott om i Göteborg. Men efter årsskiftet kommer stadens första gamingbar, som även blir landets första. – Vi kände att barlivet saknade något som var för oss, säger Samuel Korsell.

I Göteborg finns det mängder av barer för den som skulle vilja koppla av med en öl och kolla sport. Men nu kommer ett val för den alternative. Sveriges absolut första gamingbar, GG Bar, öppnar i Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det blir den första permanenta gamingbaren. Tidigare har det funnits enskilda events på barer som kallas för "Barstomps" snarare än något permanent alternativ, berättar Samuel Korsell, 30.

Han har bott i Göteborg sedan åtta år tillbaka och har känt behovet av en krog som passade honom. Tillsammans med kompisen och göteborgaren David Krantz, 25, tog de saken i egna händer.

– Vi kände att barlivet saknade något som var för oss. Så var det klart att det skulle finnas en gamingbar, säger Samuel Korsell om hur de kom fram till idén.

Tanken är att man ska visa så kallade E-sports livesändningar, det vill säga TV-spelstävlingar. På samma sätt som folk går på krogen och kollar på fotboll ska man kunna se de senaste TV-spelsturneringarna live tillsammans med sina vänner.

– Det kommer att bli en "nördbar" kan man säga. Vi kommer att köra e-sportsändningar precis som en vanlig sportbar sänder fotboll. Men vi kommer också att experimentera med konsolkvällar, brädspel och olika temakväller som har närliggande saker att göra så som cosplay och quiz, säger Samuel Korsell.

GG Bar kommer att öppna dörrarna den 6 januari. Då blir det en stor invigningsfest där man sänder Awesome Games Done Quick 2016, en TV-spelsfestival där man spelar igenom olika spel på rekordtid.

– Jag hoppas att alla gamers kommer och uppskattar det här. Att de delar upplevelsen och gemenskapen, säger Samuel Korsell avslutningsvis.

Fakta GG Bar:

GG Bar blir landets första gamingbar. Tidigare har det arrangerats enskilda gamingevents på barer, men detta blir den första permanenta krogen som enbart inriktar sig på TV-spel.

Initiativet har tagits av göteborgsborna Samuel Korsell och David Krantz

Krogen är som en sportbar, fast för TV-spel. De kommer främst att livesända E-sport, ett samlingsnamn för tävlingar för dator- och TV-spel.

Baren öppnar på Kapellgatan 12 den 6 januari, med en stor invigningsfest.

På baren kommer man ha tradionell pubmeny, med bland annat hamburgare, ribs men även veganska och vegetariska alternativ.

För den som vill läsa mer om baren kan man göra det på deras kickstarter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.