Poppels bryggmästare Daniel Granath och vd Mats Wahlström. Bild: Stefan Berg
Poppels bryggmästare Daniel Granath och vd Mats Wahlström. Bild: Stefan Berg Bild: Stefan Berg

De öppnar restaurang mitt i coronakrisen

Krogbranschen går på knäna och restaurangerna ekar tomma. Tajmingen kunde varit bättre för Poppels bryggeri som öppnar sin nya restaurang i morgon.

ANNONS
LocationJonsered||

Bryggeriägaren Mats Wahlström funderade länge på hur han skulle göra med restaurangsatsningen som de arbetat med under flera månader. Han ville inte varsla personalen, så nu öppnar de restaurangen som planerat under morgondagen.

– Om vi hade skjutit upp öppningen hade vi inte kunnat behålla vårt härliga team. Eftersom det inte finns några rekommendationer att stänga restauranger så bestämde vi oss för att öppna ändå, säger han.

Tappmästaren Christoffer kontrollerar smak och kolsyrenivån i ölen. Drycken är specialbryggd för att passa rätterna.
Tappmästaren Christoffer kontrollerar smak och kolsyrenivån i ölen. Drycken är specialbryggd för att passa rätterna. Bild: Stefan Berg

Restaurangen ligger i anslutning till Poppels bryggeri i Jonsered. På menyn finns bland annat portobellosvamp i baobröd och kimchikyckling med marinerade pommes frites. Till rätterna serveras specialbryggt öl.

Premiären är fullbokad

Trots virusutbrottet är restaurangen i stort sett fullbokad på premiärkvällen. Hundratals krogarbetare i Göteborg har varslats de senaste dagarna men Mats Wahlström har inte märkt av någon anstormning av jobbansökningar.

ANNONS

– Vi har redan tillräckligt med personal, men det är väldigt tråkigt att se hur förödande corona är för hela branschen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS