Ann-Christine Thunman och Elisabeth Anderton får ta emot Göteborgs Stads nya utmärkelse Vardagshjältar. Bild: Göteborgs stad/Privat
Ann-Christine Thunman och Elisabeth Anderton får ta emot Göteborgs Stads nya utmärkelse Vardagshjältar. Bild: Göteborgs stad/Privat

De är Göteborgs nya Vardagshjältar

Den 30 november delas Göteborgs stads nya utmärkelse Vardagshjältar ut. Pristagare är Ann-Christine Thunman, fältassistent på Frälsningsarmén och Elisabeth Anderton, grundare av Gatans lag.

ANNONS
|

Utmärkelsen Vardagshjältar har instiftats för att uppmärksamma eldsjälar som har gjort en god gärning. Pristagaren Ann-Christine Thunman har genom Frälsningsarmén under flera år arbetat med uppsökande verksamhet. Bland annat driver hon en kafévagn i centrala Göteborg som bjuder på fika och samtalar med utsatta människor. Hon arbetar även på Migrationsverkets ankomstboede på Sagåsen. I priskommitténs motivering står följande: ”Med värme och engagemang möter hon såväl prostituerade i Rosenlund som människor som tvingats fly undan krig i olika delar av världen”.

– Jag blev väldigt glad över utmärkelsen och hoppas att den kommer gynna vårt arbete. Jag letar med ljus och lykta efter fler organisationer som vill samarbeta med oss i Nordstan så att vi tillsammans kan öka tryggheten där. Jag söker även organisationer och individer till arbetet på Migrationseverket, säger Ann-Christine Thunman.

ANNONS

"En sann eldsjäl"

Elisabeth Anderton grundade 2011 fotbollsföreningen Gatans lag. Hon beskrivs i priskommitténs motivering som en sann eldsjäl som lägger stor del av sin tid på att stötta människor i utanförskap.

– Det känns väldigt roligt, jag är jättetacksam över nomineringen. Förhoppningsvis leder den här uppmärksamheten till att fler människor hittar till laget, säger Elisabeth Anderton.

Utmärkelsen delas ut i samband med invigningen av Julstaden Göteborg på Götaplatsen.

ANNONS