Datastörning hos Västtrafik

Västtrafik drabbades av ett kommunikationsfel i sitt datanätverk. Att köpa biljetter eller beställa resor gick inte att göra via appen eller hemsidan. Vid 12.15 uppger Västtrafik att problemet hade löst sig.

ANNONS
|
Tills problemet är löst åker resenärer gratis.
Tills problemet är löst åker resenärer gratis. Bild: Privat

Vid elvatiden på torsdagen drabbades Västtrafik av ett kommunikationsfel i sitt datanätverk.

Deras server ligger inte nere, men de har störningsproblem som gör att det inte går att köpa biljetter i To Go-appen, eller söka och beställa resor.

Västtrafiks resor eller resenärer ska dock inte påverkas av störningen i datanätverket.

– Just nu pågår felsökning för fullt, vi undersöker problemet för att hitta vart felet är, säger Lars Jönsson, presskommunikatör hos Västtrafik.

Västtrafiks resor flyter på som vanligt och alla resenärer ges en störningsbiljett som gör det fritt att åka med Västtrafik under tiden störningen är aktiv.

Vid 12.15 uppger Västtrafik att problemet hade löst sig.

ANNONS

– Jag kollar på appen och störningsbiljetten är borta. Signalen från våra IT-tekniker är också att det ska vara löst. Det är glädjande nyheter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS