Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Dansmaskin och utegym i Biskopsgården

Under lördagen invigdes den nya interaktiva lekplatsen vid Svarte Mosse i Biskopsgården. Populärast var den nya automatiska dansbågen.

Maskoten Broms dansar tillsammans med syskonen Shavaiz, Saffa, Amna Noor och Shahmeer Kousar som tillsammans inviger den nya dansbågen. Det är en interaktiv matta med en båge över som spelar musik och som känner av hur personerna rör sig. Mattan har siffror utmärkta i en cirkel som de står på. Just nu är det danstävling och maskinen känner av vem som rör sig.

– Frys! säger maskinen plötsligt och alla ska sluta att dansa och stå helt stilla.
Amna Noor står på siffran fyra och svajar till lite.

– Nummer fyra rörde på sig, säger maskinen.

Amna Noor skrattar och går av mattan. Sedan fortsätter tävlingen. 

"En plats där alla åldrar träffas"

Tillsammans med dansbågen invigs även en lekställning och ett utegym på platsen. Dagen till ära är hästen Groms, som brukar samla in återvinning inne på de närliggande gårdarna, på plats och ger barnen en ridtur i vagnen som den drar efter sig. Bredvid dansbågen står Carina Dahlin som är förvaltare på Bostadsbolaget och som tillsammans med sina kollegor har jobbat med att få igenom projektet med den nya interaktiva lekplatsen.

– Det känns jättekul att inviga den i dag. Vi hoppas att det ska bli en plats där alla åldrar träffas, säger Carina Dahlin.
 
Projektet är delfinansierat av Boverket och kom till då flera boende på platsen ville ha ett område där både barn och vuxna kan träffas.
 
– Vuxna kan träna och barnen kan leka här. Nu har det blivit en plats för alla, säger Carina Dahlin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.