Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mikaela Olofsson, Eva-Karin Sandgren och Roland Ivansson (skymd) är några av alla de oumbärliga volontärerna som hjälper till med att göra iordning festplatserna.

Dags för kulturkalas

Ingen lär ha missat att kulturkalaset startar i dag, tisdag. Cirka 900 programpunkter under sex dagar står till buds och bara regnet håller sig på avstånd hoppas arrangörerna på 100 000 besökare per dag.
Förberedelserna är i full gång. Det sätts upp tält och byggs scener i hela festivalområdet från hamnen till Liseberg. Mängder med volontärer har ställt upp och det som idag ännu är smått kaotiskt ska imorgon vara klappat och klart när kulturkalaset öppnar portarna.
Utbudet är brett och det finns något för alla smakriktningar och åldrar bland de cirka 900 programpunkterna.
- Genom att vi samarbetar med dans- och teaterfestivalen som sammanfaller med kulturkalaset i år kan man säga att kulturen är bredare i år, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare för kulturkalaset.
Hennes egna förhandstippade höjdpunkter är bland annat humorkvällen på Kanaltorget fredag kväll, hela invigningen som avslutas med ett musikfyrverkeri och Chaka Khans kompband Rufus, ett gäng synnerligen rutinerade musiker som spelar på Kungstorget lördag kväll.
Annars är det mycket utställningar, allt från konst, hantverk och design till en utställning på världsturné om det nya biblioteket i Alexandria. Och förutom musikaliska upplevelser, filmvisning utomhus samt dans och teater bjuds det på en lång rad workshops och prova på aktiviteter med bland annat cirkuskurs i regi av Cirkus Cirkör, Bungy Bouncer och breakdanceskola.
Hela programmet finns på kulturkalasets hemsida www.goteborg.com

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.