Dags att tycka till om Gävles nya tågstation – i Göteborg

Räcker det inte med våra egna infrastrukturprojekt? På måndagen dök det upp affischer i Göteborg om vikten av att medborgarna luftar sina åsikter om den nya tågstationen: Gävle Västra.

ANNONS
|

Gävle växer så det knakar. Därför planeras nu infrastruktursatsningar i mångmiljardklassen i kommunen. Bland annat ska det byggas en helt ny tågstation vid sjukhuset – Gävle Västra.

Exakt hur långt västerut den nya stationen ska placeras är oklart, men att döma av de affischer som dök upp i Göteborg på måndagen om projektet så är Gävles expansionsplaner väl tilltagna.

LÄS MER:Så ska Göteborgs nya stationsbyggnad se ut

Gävleborna får inte tycka till om Västlänken

Under en bild på ett typiskt östkust-tåg, samt Gävles stolta stadsvapen, uppmanas den som ser affischen att gå in på stadens hemsida och tycka till om byggplanerna.

Enligt JC Decaux, som har hand om ljustavlorna med affischer i Göteborg, är det hela ett misstag.

ANNONS

– Vi upptäckte det själva i förmiddags, det var någon felmärkning på en kartong, säger Malin Otterström, PR- och kommunikationschef på JC Decaux.

Tyvärr tycks inga affischer om Västlänkens nya stationer ha skickats till Gävle som kompensation. Dessutom byttes de felaktiga affischerna ut redan på måndagen, enligt Malin Otterström.

– De satt bara uppe på två platser, men jag kan förstå att människor som såg dem blev lite förvånade.

LÄS MER:Göteborgs stadsbyggnad prisas – utsedd till årets kommun

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS