Dödskrasch i snö gav lång bilkö

ANNONS
|

Två personer omkom och en tredje skadades lindrigt i krocken mellan en personbil och en lastbil vid Huds Moar strax före klockan 16 på tisdagen. De omkomna var båda män i 25-årsåldern.

Frontalkrocken inträffade söder om Tanumshede där E6 är tvåfilig, det vill säga har mötande trafik..

Fyra ambulanser kallades till olycksplatsen. Två av de inblandade personerna fördes snabbt till Uddevalla sjukhus men en tredje satt fastklämd i flera timmar innan också den kunde föras till sjukhus, uppger SOS Alarm.

Det snöade tungt i norra Bohuslän under eftermiddagen och tidiga kvällen men ambulanserna kunde enligt SOS Alarm snabbt ta sig fram till olycksplatsen. Enligt Vägverkets trafikinformationscentral dröjde det dock längre för polisen och Vägverket entreprenörer att komma på plats, bland annat på grund av de köer som bildades på E6.

ANNONS

Vid 19.30-tiden kunde den södergående trafiken släppas på igen och enligt polisens länskommunikationscentral var den norrgående körbanan öppen igen vid 20-tiden på kvällen.

Men föga hjälpte det när snön under kvällstimmarna hade gjort den kuperade vägen oframkomlig för den tunga trafiken.

- Det står helt still i trafiken från Huds Moar och en mil söderut, uppger Henric Rörberg vid Strömstadspolisen klockan 22.30.

- Tidigare under kvällen stod det still 5-6 kilometer norr om Huds Moar också, men där har det lättat något nu, säger Henric Rörberg.

Vägverket jobbar för närvarande med snöröjning och saltning av E6:an och bärgningsfordon finns på plats för att hjälpa bilar som halkat snett, upp på vägen igen.

ANNONS