Död man hittad – polisen utreder mord

En äldre man har hittats död vid Agnesberg i Angered. Omständigheterna kring dödsfallet är oklara och polisen har inlett en utredning gällande mord alternativt dråp.

ANNONS
|

Under lördagsförmiddagen larmades polisen till Agnesberg då förbipasserande hade hittat en död person i ett terrängområde. Händelsen bidrog till en stor polisinsats på platsen, något som Aftonbladet var först med att rapportera.

Larmet kom in till polisen klockan 10.48.

– Det är en person som är ute och går en promenad och då upptäcker han eller hon att det ligger något bredvid en gångbana en bit ut i terrängen. Vi kan konstatera att det är en äldre avliden man, men har svårt att avgöra ålder. De som hittade honom uppger att mannen är i 80-årsåldern, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

ANNONS

Går inte att utesluta brott

Mannen är oidentifierad och enligt polisen går det inte att utesluta att det kan handla om ett brott. Man har därför inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

Till TT säger polisen att man inte har hittat något som tyder på att mannen blivit skjuten eller knivhuggen.

– Bara att det ligger en man ute i terrängen avliden kan man tycka är en omständighet utöver det normala, säger Thomas Fuxborg.

Enligt Thomas Fuxborg ska mannen inte ha legat på platsen en längre tid, men att det är svårt att avgöra om det handlar om en dag eller några timmar.

– Teknikerna är klara på platsen, nu ska kroppen flyttas och en hundpatrull ska göra ett sak-sök för att se om vi hittar något i området som kan identifiera mannen, säger han.

Polisen lämnat platsen

Strax före klockan 17 avslutade polisen sina utredningsåtgärder på platsen.

– Vi är klara på plats och avspärrningarna är inte kvar, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

Polisen utreder fortsatt dödsfallet som mord alternativt dråp, men vet i nuläget inte om det är ett brott som ligger bakom.

– Ibland får vi ganska snabba bedömningar av kriminaltekniker om det kan luta åt det ena eller andra hållet, men det har vi inte fått ännu så vi kommer fortsätta utreda det som mord.

ANNONS

Polisen arbetar fortsatt med att identifiera den döde mannen enligt Morten Gunneng.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS