Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Under söndagseftermiddagen påbörjade polisens tekniker en brottsplatsundersökningen efter det misstänkta mordet.  Bild: Anders Abrahamsson
Under söndagseftermiddagen påbörjade polisens tekniker en brottsplatsundersökningen efter det misstänkta mordet. Bild: Anders Abrahamsson

Död man hittad i östra Göteborg

En död man påträffades under söndagsmorgonen i Kålltorp. Enligt källor till GP har mannen dött till följd av svåra knivskador.
En man och en kvinna sitter anhållna skäligen misstänkta för mord sedan i söndags kväll.

Enligt Jenny Widén, presstalesperson vid polisen har inga nya uppgifter framkommit på måndagsmorgonen.

– Vi fortsätter förhör och utredningsinsatser, säger hon.

Senast onsdag måste åklagaren besluta om de båda ska begäras häktade eller släppas.

Det var under de tidiga morgontimmarna som larmet kom. Polis kallades till en adress i östra Göteborg, och i bostaden hittade man en kropp. Enligt källor till GP ska mannen ha dött till följd av svåra knivskador.

– Vi utreder just nu det vi misstänker vara ett grovt brott i den här aktuella stadsdelen, berättade Ulla Brehm, presstalesperson hos polisen i region Väst tidigt under söndagseftermiddagen.

Tre personer till förhör

När polisen kom till platsen fanns ytterligare tre personer i lägenheten, varav samtliga blev inhämtade till förhör.

Senare under dagen anhölls personerna misstänkta för mord av en jouråklagare. Under söndagskvällen släpptes en av personerna, de som fortsatt är anhållna är enligt GP:s uppgifter en man och en kvinna. De är skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden.

Vid 15-tiden på söndagen arbetade polisens tekniker inne i lägenheten där det misstänkta mordet inträffade. . Bild: Anders Abrahamsson
Vid 15-tiden på söndagen arbetade polisens tekniker inne i lägenheten där det misstänkta mordet inträffade. . Bild: Anders Abrahamsson

Grannen: "Hörde ingenting"

GP har pratat med en person boende i samma trappuppgång som lägenheten där händelsen inträffade. Tekniker befann sig då samtidigt inne i bostaden som i nuläget betraktas som en brottsplats.

– Polisen har varit och pratat med mig, men jag har inte hört någonting. Inte ens mina hundar har hört något, själv hör jag också dåligt, berättar grannen.

En annan boende i området beskriver att han tycker allt känns otäckt, en annan berättar om hur det har hörts ljud från lägenheten under natten, men vill i övrigt inte berätta mer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.