Då lättar dimman över Göteborg

Dimman är tät över Göteborg under lördagen och ser ut att ligga kvar ett bra tag.
– Dimman är ganska tjock, och solen, som annars brukar bränna bort den, är inte särskilt stark så här års, säger SMHI:s Anna Härenstam.

ANNONS
|

Det rör sig om ett omfattande dimområde som täcker stora delar av Sverige under lördagen. Stora delar av Västra Götaland liksom Skåne, Halland, Kronoberg och halva Jönköpings län, enligt SMHI.

– Den kommer att ha svårt att lätta under hela dagen, utan det är först framåt kvällen som den kommer att göra det, säger Anna Härenstam, meteorolog på SMHI.

– Det är ganska tjock dimma och det kommer att se ut så här mer eller mindre under hela dagen.

Därför ligger den kvar så länge

Solen är inte särskilt starkt så här års, konstaterar Härenstam, och att det annars är den eller blåsten som får dimman att lätta.

ANNONS

– Som det ser ut nu kommer vinden att vara svag till måttlig under dagen vilket gör att dimman kommer att ligga kvar.

”Ta det extra försiktigt”

Polisen i Västra Götaland hade under lördagsmorgonen inte fått några rapporter om trafikolyckor.

– Dålig sikt är ju alltid en fara i trafiken, så det gäller att ta det extra försiktigt när det är så här tät dimma, säger Härenstam på SMHI.

Vad beror dimman på?

– Just den här beror på att fukt och mild luft kommit in från havet med västlig eller nordvästlig vind. Över land är det lite kyligare och där bildas dis och dimma.

Har du fina bilder på dimman i Göteborg? Skicka gärna in den till redaktionen på nyhetsred@gp.se.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS