Rök från fönstren efter explosionen i ett flerfamiljshus på Övre Husargatan.
Två veckor efter explosionen i Annedal har de första boende till slut fått besked om när de väntas kunna flytta in igen. Bild: Björn Larsson Rosvall /TT

Då kan de första boende återvända till Övre Husargatan

Över två veckor efter explosionen i Annedal står det nu klart när de första boende i flerfamiljshuset på Övre Husargatan kan återvända till sina lägenheter, vilket även P4 Göteborg har rapporterat om.
– Det känns väldigt positivt att kunna ge det här beskedet, säger Jessica Bengtsson, marknads- och kommunikationschef på fastighetsbolaget Ernst Rosén.

ANNONS
|

I tisdags hade det gått två veckor sedan hundratals boende fick evakueras till följd av en kraftig explosion i ett flerfamiljshus på Övre Husargatan i Annedal i Göteborg, och under torsdagen fick många av de drabbade till slut besked om när de kan flytta hem till sina lägenheter igen.

– Vårt försäkringsbolag har gjort bedömningen att de kan flytta tillbaka i början av november, säger fastighetsbolaget Ernst Roséns marknads- och kommunikationschef Jessica Bengtsson.

LÄS MER:Hjälten från Annedal hyllas av Göteborgs stad

Boende i 80 lägenheter kan återvända

Det handlar om totalt 80 lägenheter i de fyra yttersta trappuppgångarna som de boende kan återvända till.

– Det vi har bedömt är att de här lägenheterna inte har varit särskilt skadade, men hyresgästerna har inte kunna bo där eftersom att det inte har funnits el, vatten och värme, säger Jessica Bengtsson.

ANNONS

LÄS MER:Branddrabbade företagarna i Annedal söker nya lokaler

Och det är detta som man nu bedömer ska kunna åtgärdas till början av november.

– Det känns ju väldigt positivt att kunna ge det här beskedet till våra hyresgäster, många har hört av sig och varit väldigt glada.

LÄS MER:Teorin: ”Bombhot” i Olivedal var en missuppfattning

Ännu oklart för de värst drabbade

Men när de boende i de värst drabbade trappuppgångarna kan få ett liknande besked är fortfarande oklart.

– Två av de uppgångarna har vi fått tillgång till, men en uppgång är fortfarande avspärrad, säger Jessica Bengtsson och fortsätter:

– Där har vi ingen information ännu, men försäkringsbolaget håller på att utreda dem.

LÄS MER:Åklagaren: Så länge kan Mark Lorentzon varit död

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS