Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter flera dagar med försommartemperaturer kommer temperaturen sjunka ordentligt.  Och en del regn kommer att dra in över Göteborg. Bild: Arkivbild: Stefan Berg
Efter flera dagar med försommartemperaturer kommer temperaturen sjunka ordentligt. Och en del regn kommer att dra in över Göteborg. Bild: Arkivbild: Stefan Berg

Då försvinner försommarvärmen från Göteborg

Nu gäller det att passa på att njuta av de sista timmarna med försommarvärme. Temperaturen kommer att sjunka rejält i Göteborg och det blir en del moln och regn. Och just nu finns ingen ny värme i sikte.
– Kallare luftmassa sveper ner i helgen och det blir mer moln, säger Henrik Reimer, meteorolog på SMHI.

I tisdags var det hela 20,4 grader varmt i Göteborg, och igår onsdag var det härliga 20,3 grader. Men det var inte varmast i landet. Markaryd hade 21,9 grader i tisdags.

Det är sköna försommartemperaturer, men nu är de snart ett minne blott, iallafall för den här gången. Efter flera dagar med försommarvärme i Göteborg är det nu dags att dra på sig värmande kläder igen, och plocka fram paraplyet.

LÄS MER: Göteborgs väderrekord sedan 2010

I dag torsdag är det den sista dagen med strålande sol och temperaturer på runt 20 grader i Göteborg för den här gången.

– Kallare luftmassa sveper ner i helgen och det blir mer moln. Men när solen är framme är den varm, säger Henrik Reimer, meteorolog på SMHI.

LÄS MER: Det kan man göra i trädgården enligt John Taylor

Mer moln i helgen

Det kyligare vädret kommer att dra in lagom till helgen, framåt dagen på fredag växer det in mer moln, och temperaturen hamnar runt 15 grader. Sen fortsätter temperaturen bara att sjunka.

– Temperaturen kommer att ligga på kanske runt 10 grader, det blir inte den försommarvärmen vi haft de senaste dagarna, utan det blir mer vårtemperaturer.

">
Henrik Reimer, meteorolog på SMHI berättar att nu blir det kyligare igen och mer moln i Göteborg. Bild: SMHI
Henrik Reimer, meteorolog på SMHI berättar att nu blir det kyligare igen och mer moln i Göteborg. Bild: SMHI

Henrik Reimer menar att helgen kommer att bjuda på mer moln än vi varit vana vid den senaste tiden. Och nästa vecka kommer vädret vara mest som i helgen, mer moln, mer regn och mindre sol och lägre temperaturer.

– Dagtid kommer temperaturen hamna runt tiogradersstrecket. Vindarna blir svaga till måttliga.

LÄS MER: Här är de bästa promenadstråken i Göteborg

Kylig måndag

Måndagen ser inte heller ut att bli en rolig historia för de som älskar sol och försommarvärme. Veckans första dag ser ut att bli en blöt dag med 13 millimeter regn och runt åtta grader varmt.

Det är inte bara på dagarna som det blir kyligare, även på nätterna sjunker temperaturen. Det kommer bli någon plusgrad eller runt nollan, enligt Henrik Reimer.

Finns det någon ny värme i sikte?

– Som det ser ut nu är värmen inte med i kommande prognosen – än. Men vi går ju in i maj snart så det kommer fler varma dagar, säger Henrik Reimer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.