Valen på Plikta brändes åter igen ned i höstas, men byggs nu upp igen och återinvigs under våren. Ansvariga för lekplatsen ska vidta åtgärder för att minimera risker för ytterligare skadegörelse.
Valen på Plikta brändes åter igen ned i höstas, men byggs nu upp igen och återinvigs under våren. Ansvariga för lekplatsen ska vidta åtgärder för att minimera risker för ytterligare skadegörelse. Bild: Mia Höglund

Då återuppstår valen på Plikta igen

Den populära valen på lekplatsen Plikta brändes ned i höstas – igen. Nu finns det ett datum när barnen åter kommer att kunna krypa och klättra på trädjuret, förklarar ansvariga chefen för P4 Göteborg.

ANNONS
|

Plikta är en av Göteborgs mest älskade lekplatser och valen har varit en medelpunkt på lekplatsen alltsedan den byggdes i början av 2010-talet. Men tyvärr har den också utsatts för skadegörelse. I slutet av 2018 brann valen ned, för att sedan återuppbyggas. Och i början av hösten i fjol var det dags igen. Rätt snart efter händelsen meddelade Göteborgs stad att den skulle byggas upp igen.

Och nu finns det ett datum, rapporterar P4 Göteborg.

– Barnen ska ha tillbaka sin val, den är älskad och betyder jättemycket för många, säger Carina Krantz Rönnqvist, enhetschef vid Slottsskogen och Trädgårdsföreningen till SR P4 Göteborg.

ANNONS

Datumet när den står klar blir 13 april – under påsken, enligt enhetschefen.

En fråga, med tanke på skadegörelsen, är hur man ska skydda den. Enligt kommuntjänstemännen har man fört en dialog med tillverkaren för att se över vad man kan göra för att skydda trädjuret och samtidigt ska man se över åtgärder på plats – oklart vilka – enligt uppgifter till P4 Göteborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS