Därför står en tiger på en takterrass i Linné

En tiger på en takterrass – mitt i Linnéstaden. Många har reagerat efter att ett sällsynt djur synts i en mäklarannons för en lägenhet i Göteborg. Nu berättar mäklaren hur det hela gått till.

ANNONS
|

I en mäklarannons för en takvåning i Linnéstaden i Göteborg syns en tiger på våningens terrass. Annonsen har nu väckt uppmärksamhet på sociala medier.

– Det är ett roligt inslag i marknadsföringen, säger fastighetsmäklaren Jonathan Liljegren.

Läs mer: Västsvensk ö till salu för 19,8 miljoner

Skapat i datorverktyg

I verkligheten har lägenheten en mindre takterrass än på bilden. Både terrassens utseende och tigern i annonsen är skapade i ett datorverktyg. Bilden är nämligen en 3D-visualisering av hur lägenheten skulle kunna se ut efter en renovering.

– Vi vill skapa kontrast till vad som finns idag. Tigern är ett utmärkt exempel på att skapa den kontrasten, säger mäklaren Jonathan Liljegren.

ANNONS

3d-visualiseringar är något som blivit allt vanligare i mäklarbranschen, berättar han.

Jonathan Liljegren, fastighetsmäklare.
Jonathan Liljegren, fastighetsmäklare. Bild: Entrance fastighetsmäkleri

– Det har samma funktion som styling. Det handlar om att skapa och få igång fantasin hos potentiella intressenter och köpare för att visa potential. Det vi tycker är extra roligt är att tigern pekar på den här lekfullheten och fantasin.

Läs mer: Historisk villa till salu i Varberg

"Hade lika gärna kunnat vara en giraff"

Idag används tekniken främst i annonser för nyproduktion eller i de fall då befintliga fastigheter ska byggas på. Men med lägenheter är det mer ovanligt, berättar Jonathan Liljegren.

– Jag tror det är en kostnadsfråga, det är dyrare än att fotografera.

Läs mer: Nya bostadssajten Boneo blir Hemnets tuffaste konkurrent

Han tror att man kommer se fler liknande inslag tigern i mäklarannonser i framtiden.

– Jag tror det kommer gå mer åt det här hållet och att vi kommer se mer 3D av olika saker i samhället. Man kan skapa vad man vill och det är enklare i datorn än att bygga i verkligheten.

Men varför just en tiger i det här fallet?

– Det här hade lika gärna kunnat vara en giraff. Vi ville åt överraskningen. Det var lite praktiska skäl också för att de som skapar bilden har en bildbank med färdiga objekt. Vårt önskemål var något som är unikt, då blev det en tiger. Det är oväntat att det skulle dyka upp på en terrass i Linné.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS