Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Därför pulserar ett lysande hjärta över centrala Göteborg

Många göteborgare har förbryllats av att en av kranarna på det stora bygget vid Centralstationen pryds av ett stort, pulserande hjärta. I sociala medier spekuleras det kring vad som kan vara förklaringen till denna ovanliga prydnad. "Kanske en kär kranförare", undrade en person på Facebook. Nu har GP löst mysteriet.

En som sett hjärtat och lagt ut en bild på det på Facebook är Alma Tanjaš Kučanin, som jobbar i närheten. 

– Jag jobbar på Trafikverket på Kruthusgatan. Jag ser den varje dag på väg till och från jobbet. Det är lång sträcka mellan Trafikverket och centralstationen, en väldig tråkig sträcka som ingen gillar. Då kan ni tänka er hur glad jag blev när jag såg denna kran. Det är de sakerna som gör att en tråkig väg plötsligt blir vacker, säger hon till GP.

Ett område i förvandling

Området runt Centralstationen i Göteborg kommer förvandlas drastiskt de närmaste åren. En ny station för Västlänken byggs, nya kvarter för bostäder, kontor och butiker växer fram, Götaleden grävs ner och en ny bro över till Hisingen kommer att byggas. 

Mitt i den stora byggplatsen reser sig ett par byggkranar, varav en pryds av ett pulserande hjärta. GP kan nu berätta att det inte rör sig om någon kärleksförklaring, som det spekulerats kring i sociala medier, utan en ursäkt till göteborgarna. 

"Vi vill säga förlåt"

Det gigantiska bygget innebär att göteborgare kommer att få vänja sig vid att det kommer att vara ganska rörigt i stadens mest centrala delar, berättar Mia Trahn, presstalesperson för Skanska som äger byggkranen. Därför vill företaget, på ett subtilt sätt, be om ursäkt.

– Vi vet att det kommer att vara lite stökigt i centrala Göteborg och att detta kan skapa irritation bland invånarna. Med detta hjärta vill säga förlåt för att vi bidrar till stöket. 

Hoppas hjärtat väcker glädje

Skanska bygger bland annat det nya regionshuset som ska ligga i direkt anslutning till stationshuset. Bygget väntas stå klart 2019. Mia Trahn säger att hon hoppas att hjärtat fram tills dess kommer att väcka glädje bland göteborgarna.

– På ett sätt är det en kärleksförklaring till hela Göteborg. Vi vill att folk ska titta upp och känna värme och glädje, säger hon. 

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.