Lycka blev sorg när Spanien gjorde sitt segermål.
Lycka blev sorg när Spanien gjorde sitt segermål.

Dämpat på Avenyn

ANNONS
|

Monster Jam, STCC och därefter fotbollsfest. Man räknade med 60 000 besökare ute på stan, och det var mycket folk men det gick lugnt till väga.

Läget har varit stabilt, inga större incidenter och fram till 20-tiden hade inga gripanden gjorts.

Så sammanfattade polisen läget på stan vid 20-tiden i går kväll.

- Det är så bra som vi hade hoppats på, säger Jan Strannegård, polisens presstalesman.

Göta älvbrons västra gång- och cykelbana stängdes av av säkerhetsskäl under biltävlingarna i Frihamnen, på begäran av tävlingsarrangören.

- Arrangören är orolig för att folk uppe på bron ska kasta ner saker, säger Eva-Britt Andersen på trafikkontoret som vid 14-tiden fick hjälp av polisen att tömma gång- och cykelbanan på den sidan av bron som vetter mot Frihamnen.

ANNONS

- Då var det nog 200-300 personer som stod där uppe, säger Eva-Britt Andersen.

Har folk kastat saker?

- Inte vad jag vet. Det handlar nog om att man är rädd för att det ska ske, svarar Eva-Britt Andersen på trafikkontoret.

Trots att det var enormt mycket folk som rörde sig på stan efter att Monster Jam och STCC var klart, fungerade trafiken väl. Det förväntade kaoset uteblev.

- Inför evenemang kommer folk pö om pö, men efteråt förväntade vi oss att mycket folk lämna STCC samtidigt. Men det flöt på bra, det gick ganska lugnt till väga, säger Jenny Sörling, informationschef på Västtrafik.

Närmare 6 000 personer befann sig på Avenyn för att följa fotbollsmatchen under lördagskvällen. Vid 21-tiden hade fotbollsfansen lämnat platsen och det hade fram tills dess inte blivit några incidenter eller gripanden.

Efter att Monster Jam och STCC hade slutat vimlade av barnfamiljer utanför Ullevi, på väg mot stan och mot Liseberg. Barnen hade Monster Jam kepsar och vimplar i händerna.

Allt trafik stängdes av på Avenyn på kvällen och trafiken lades om. Trafikkontoret hade ett 20-tal personer på stan klädda i gula jackor för att informera om ändringar i trafiken men hade det ganska lugnt.

ANNONS

I övrigt var det en stillsam kväll i Göteborg. Några enstaka turister och gäster skymtade på bakgatorna.

ANNONS