Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cyklist påkörd – polishelikopter larmad

En cyklist ska ha blivit påkörd i Göteborgs norra skärgård. Polisen sökte mannen med helikopter och hundar – utan resultat. En anmälan om misshandel har upprättats.

Larmet om händelsen ringdes in klockan 22.28 på torsdagskvällen. Olyckan ska ha inträffat på Hönö i Öckerös kommun. Enligt larmet ska en bilist och en cyklist kolliderat, men varken någon förare eller cyklist har anträffats av polisen.

– Två ambulanser och en helikopter har larmats ut. Samtidigt har jag uppgifter om att cyklisten inte ska vara kvar vid platsen, för mig är det lite oklart just nu. Ambulanshelikoptern ska ha landat vid brandstationen och är inte på plats där olyckan ska ha inträffat, berättade Patrik Svensson, teamledare på SOS Alarm, cirka en halvtimme efter larmet.

Oklara omständigheter

Senare meddelande han att ambulanshelikoptern inte längre var inkopplad i händelsen.

Polisbefälet Peter Nordengard uppger att händelsen även är oklar för polisen som befinner sig ute i skärgården med både helikopter, hundförare och flera radiobilar.

– Vi har en cykel och med tanke på hur den ser ut vill vi gärna lokalisera den man som ska ha använt den för att säkerställa att han inte är allvarligt skadad, säger Peter Nordengard.

Polisen har inte heller alltså anträffat bilen, eller personen eller personerna som färdats i fordonet som ska ha kört på cyklisten. Larmet om händelsen ska ha ringts in från en tredje part.

– Det är mycket som är oklart nu och vi får vänta tills vi får patrullens fulla återrapportering, berättade Peter Nordengard vid ett-tiden under natten mot fredagen.

Vid sjutiden på fredagsmorgonen meddelar han att en anmälan gällande misshandel är upprättad och att man har kontrollerat personen i det utpekade fordonet. Men cyklisten som blev påkörd har man ännu inte hittat.

– Det är fortfarande oklart om det var uppsåtligen eller en olycka, säger Peter Nordengard.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.