Sahlgrenska börjar nu ta emot coronapatienter för intensivvård, vilket inte var tanken från början.
Sahlgrenska börjar nu ta emot coronapatienter för intensivvård, vilket inte var tanken från början. Bild: Nicklas Elmrin

Coronapatienter – även på Sahlgrenska

Sahlgrenskas ledning har strävat efter att samla covid-19-fallen på Östra sjukhuset. Men under tisdagen öppnades intensivvårdsplatser även på Sahlgrenska. Verksamhetschef Peter Dahm säger till SVT Nyheter Väst att kapaciteten behöver utökas.

ANNONS
|

Som GP kunde berätta om redan i fredags har det pågått ett intensivt arbete för att öppna en enhet på Sahlgrenska. Det är ett 20-tal platser på Sahlgrenska sjukhusets uppvakningsavdelning som har gjorts om till intensivvårdsplatser för covid-19-patienter. Samtliga platser har respiratorer.

– Förloppet när det gäller inflödet av patienter i behov av intensivvård ser ut att bli mer utdraget än vad vi först väntade oss. Vi behöver ha IVA-platser tillgängliga inomhus på samtliga sjukhustomter, säger Peter Dahm, verksamhetschef för bland annat intensivvård på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, till SVT.

LÄS MER: Pence utan mask skapar rubriker

ANNONS

Trots att ytterligare platser tagits i bruk vid Östra sjukhuset och Mölndals sjukhus öppnas ytterligare platser på Sahlgrenska.

Följer utvecklingen

Enligt verksamhetschefen Peter Dahm är man beredd på en ännu större tillströmning av patienter som är allvarligt sjuka i corona och kan då öppna ytterligare platser.

– Vi följer utvecklingen dag för dag och arbetar hela tiden för att vid behov kunna utöka kapaciteten inomhus ännu mer, säger han till SVT.

LÄS MER: Så många intensivvårdsplatser finns i Västra Götaland

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS