Chera Khader Segestam har dött – var sjuk i blodcancer

Chera Khader Segestam, 26, delade med sig av livet som ung och cancersjuk på sociala medier.
I februari visste hon att hon firade sin sista födelsedag.
Nu har hon tagit sina sista andetag.
”Jorden har varit en fantastisk plats där jag fick se vackra platser och liv”, går det att läsa på hennes Instagram.

ANNONS
|

Under våren år 2022 fick Chera Khader Segestam från Göteborg, diagnosen leukemi, blodcancer. När den initiala chocken lagt sig började hon dela med sig av livet som ung och sjuk på Instagram. Någonting som SVT Väst också skrivit om.

Hon fick snabbt många följare och för GP berättade hon i februari att det kändes som att hon fyllde ett syfte när hon valde att öppna upp sig. Det var också i februari som hon firade sin 26:e födelsedag tillsammans med sina närmaste vänner. Då hade läkarna redan sagt att det med största sannolikhet skulle bli hennes sista.

ANNONS

– Jag ville tacka alla runtomkring och även mig själv. Det kändes jätteskönt att få ha festen, som att jag klappade mig själv på axeln, sa Chera till GP när festen var över.

På torsdagen publicerades ett inlägg på Cheras Instagram med beskedet att hon nu somnat in.

”Jag skriver detta då jag tagit mina sista andetag och har lämnat denna jord. Jag fick 26 underbara, lärorika, meningsfulla och även smärtfyllda år”, går det att läsa.

”Jag fick bli lycklig till slut”

Vid sin sida genom den tuffa tiden hade hon sin man Albin, som hon träffade strax innan hon blev sjuk och senare gifte sig med. Tillsammans hade de även hunden Tyson.

”Jag fick uppleva min sista födelsedag och även finna min otroligt stora kärlek i livet. Jag fick Tyson som var min skyddsängel här på jorden. Jag fick känna både gott och ont men allting var så värt det. Jag fick bli lycklig till slut”

Temat på den sista stora festen var pånyttfödelse. Chera hittade kristendomen under tiden som sjuk. Hon berättade att hon var säker på att hamna någon annanstans efter sin död.

– Jag är inte rädd för att dö, men jag är rädd för att lämna min familj och nära och kära. Jag vill inte lämna en sorg i dem. Det ger mig mycket ångest att de ska sörja och jag ska vidare till ett annat liv, sa Chera efter sin födelsedag.

ANNONS

”Krama dina nära och kära”

Inlägget avslutas med en uppmaning om att ta vara på sin tid och sina nära och kära.

”Chera ville sprida kunskap om sin sjukdom, hur det är att vara sjuk, att man kan vara lycklig även fast allt är skit, att man ska ta vara på varje sekund du har, krama dina nära och kära, säg det du vill säga, att du ska kämpa”.

Cheras man Albin Segestam har godkänt publiceringen.

LÄS MER:Chera, 26, har firat sin sista födelsedag

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS