Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Chalmerister stormar bryggeri

Nu eller aldrig. Cirka 50 chalmerister åkte på tisdagen till Falkenberg med föresatsen att få till en pipeline för öl - ett 50 år gammalt krav.

Den vänligt sinnade stormningen av Carlsberg Sverige inleddes vid elvatiden med deltagande av såväl Chalmersbalett som Alllianceorkester. Syftet var solklart men i praktiken ouppnåeligt även om ett rör för maltdrycker utifrån klimatperspektiv teoretiskt säkert är en mer hållbar lösning än alla dessa lastbilstransporter mellan bryggeriet och Sveriges andra stad.

Det började år 1959 när Chalmers Studentkår skaffade en aktie i dåvarande bolaget Pripp & Lyckholm och på Pripps årsstämma därefter årligen krävde byggandet av en pipeline mellan högskolan och bryggeriet.

Två meter rör har också grävts ned. Det blev resultatet av den senast genomförda bryggeriinvasionen år 1968. En meter ligger vid Chalmers Tekniska Högskola medan en annan meter installerades i anslutning till dåvarande bryggeriet i Stampen i Göteborg.

Men minst lika viktigt som att få till ett genombrott i förhandlingarna om den tio mil långa rörstumpen är underhållningsvärdet. Det medger Alexander Westerling, ordförande för Chalmers Studentkår.

- Om inte annat så blir det här lite kul underhållning för bryggeriets anställda, säger han.

Har ni någon alternativ strategi om förhandlingen om att bygga pipeline spricker?

- Vi får väl se hur förhandlingarna går. Men en möjlighet kan vara att vi får hjälp med bättre skyltning till det rör som redan finns vid Chalmers, säger Alexander Westerling.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.