Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Centerns nya Fälldin i skolös protest

Centerpartiet har fått en ny Fälldin. Karin heter hon och har precis blivit distriktsordförande för CUF i Göteborg. Hon gör entré i politiken barfota.
När Göteborgs Stad i fredags bjöd ideella ledare på stor fest på Scandinavium kom några stycken utan skor. Det var centerungdomar som protesterade mot EU:s skotullar genom att gå omkring barfota.
Kampanjen leds i Göteborg av den nye ordföranden Karin Fälldin.
Jovisst, det är inget aprilskämt. Hon är släkt med Thorbjörn. Det är hennes farfars kusin. Och än har hon inte tröttnat på alla frågor om släktskapet.
- Nej, det är lugnt, säger hon. Det ger viss uppmärksamhet, både på gott och ont. Man kanske kommer ihåg mig bättre men samtidigt kan förväntningarna vara högre än vad jag kan leva upp till. Några ambitioner att bli statsminister har jag inte.
Karin träffar inte Thorbjörn Fälldin särskilt ofta. Senast var för ett och ett halvt år sedan i hemstaden Hudiksvall när han besökte en val-kick-off.
- Han tyckte att det var roligt att jag engagerat mig. Han kanske har bidragit en del till mitt intresse för centerpartiet. Men jag funderade länge innan jag valde parti. Så jag har bestämt mig själv.
Karin studerar till tandhygienist och trivs bra i Göteborg. Hon har ett år kvar men lägger också ner mycket tid på politiken.
- Vår kampanj mot skotullarna kommer att fortsätta i vår. Det är oschysta spelregler som måste bort. Utvecklingsländernas chans att ta sig ur fattigdom är lättare om vi ger dem hjälp till självhjälp.
Karin Fälldins stora engagemang märks på hennes sätt att tala, med intensiv övertygelse.
Och hon stakar sig inte en enda gång.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.