Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Byggplanerna i din stadsdel

Mest i Lundby. Och minst i grannstadsdelen Västra Hisingen. Så här ser byggplanerna ut, stadsdel för stadsdel.

Angered: 2066

Vad och var: I Gårdsten finns planer för nya bostäder, i centrum samt öster och väster om Kaneltorget. Ett planarbete pågår också för att möjliggöra omkring 525 bostäder i Gunnilse centrum. Det finns också planer på att förtäta Olofstorp.

Askim-Frölunda-Högsbo: 6608

Vad och var: Här väntas stadens nästa stora byggboom. Det handlar om flera projekt i Sisjön, flerbostadshus i Uggledal i Askim, nya bostäder i Kobbegården – och inte minst förtätning i Högsbo och Flatås. Områden som idag är parkeringar ska bebyggas vid såväl Mandolingatan som Distansgatan.

Centrum: 4229

Vad och var: Förtätning på flera platser, som i Krokslätt där 400 bostäder planeras söder om Falkenbergsgatan och i Skår där det kan byggas 200-250 bostäder vid Almedals fabriker. Det finns också planer på bostäder på Götaleden samt i Centralenområdet.

Lundby: 6928

Vad och var: Utbyggnaden av Älvstranden är inte klar – bland annat har planarbetet för Karlavagnsplatsen inletts. Före 2021 ska också den första etappen av utbyggnaden i Frihamnen stå klar och ge 1000 bostäder.

Majorna-Linné: 3270

Vad och var: De stora planerna för framtiden handlar om ungefär 1000 bostäder vid gamla Fixfabriken och lika många vid Järnvågsgatan i Masthugget. I det senare fallet hoppas stadsbyggnadskontoret på en färdig detaljplan under 2017.

Norra Hisingen: 3902

Vad och var: Ungefär 800 bostäder vid Selma Lagerlöfs torg och 900 i Lillhagsparken är de stora planerna för stadsdelen. Ca 400 bostäder vid Gunnetorpsvägen och planeras inom ramen för Bostad 2021, det som tidigare kallades Jubileumssatsningen.

Västra Göteborg: 1799

Vad och var: I Tynnered pågår planering för 350 bostäder vid Opaltorget, 200 bostäder vid Björkhöjdsskolan samt 250 vid Briljant och Smaragdsgatan. I övrigt handlar det mest om mindre planer i stadsdelen där det ska byggas näst minst de kommande åren.

Västra Hisingen: 1624

Vad och var: På Norra Fjädermolnsgatan och Långströmsgatan finns planer på nya bostäder inom ramen för Bostad 2021. Så också i Skra bro. Dessutom fortsätter utbyggnaden i Amhult, med fler bostäder, butiker och lokaler. I övrigt är det magert med planer för Västra Hisingen.

Örgryte-Härlanda: 5382

Vad och var: Den stora satsningen sker i Kallebäck. Ca 1500 lägenheter ska stå klara vid Smörgatan om fem år. Det ska också byggas 570 lägenheter i östra Kålltorp. Andra större planer finns för Sävenäs, Lunden och Munkebäck.

Östra Göteborg: 2310

Vad och var: Än finns det mer planer för Kviberg – väster om kasernerna, vid Beväringsvägen och på Kvibergs ängar finns ska det bli totalt 460 bostäder. I Bergsjön planeras för 550 lägenheter de närmaste åren. Även i Gamlestaden kommer det hända saker.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.