Busstrafiken fortsätter trots stenkastning två kvällar i rad

Busstrafik har stoppats i Angered både onsdag och torsdag kväll på grund av stenkastning. Västtrafik har dock inga planer på att ställa in någon trafik i helgen.

ANNONS
|

På onsdagen attackerades minst två bussar på linje 71 och dagen därpå fick en buss en ruta krossad. Enligt uppgift var det ett ungdomsgäng som kastade sten från en gångbro vid hållplatsen Sandeslättsgatan.

Förutom 71:an ställdes även några avgångar på linjerna 74 och 78 in.

På fredagskvällen och i helgen ska bussarna gå som vanligt, enligt Henrik Kjellberg på Västtrafik.

– Vi har inga planer på att ställa in i förebyggande syfte. Kanske blir det en större närvaro av våra trygghetsvärdar i det här området. Det är viktigt att bussarna går så att människor kan komma till sina arbeten och bostäder.

ANNONS

Kjellberg säger att Västtrafik håller nära kontakt med polisen i området.

Fredrik Lennartsson, biträdande lokalpolisområdeschef i nordöstra Göteborg, har inga konkreta besked om åtgärder.

– Får vi indikationer på stenkastning ska vi motverka det. Det skulle kunna blir så att vi styr om resurser till platsen där det hände. Men det beror på situationen. Det kan vara snabbrörligt, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS