Busslinje ställs in igen efter ny stenkastning

För andra dagen i rad ställer Västtrafik in linje 71 i Angered på grund av stenkastning mot bussar.
– Det är samma orsak som i går, säger Sofia Svärd på Västtrafik. Enligt uppgifter som polisen fått till sig ska mellan åtta till tio ungdomar kastat sten från en gångbro.

ANNONS
|

Under onsdagskvällen ställde Västtrafik in linje 71 i Angered efter att minst två bussar utsatts för stenkastning.

Efter att en buss längs linjen utsatts för en ny stenkastning under torsdagskvällen och fått en ruta krossad har bussbolaget som kör sträckan återigen beslutat att ställa in linjen som kör mellan Spadegatan och Angereds centrum.

LÄS MER:Stenkastning mot bussar – trafiken ställs in

Inga bussar kommer därmed att köra längs sträckan fram till klockan 03.59 under natten mot fredagen.

Sofia Svärd är störningskoordinator på Västtrafik och berättar att den senaste stenkastningen ska ha skett i närheten av Angereds centrum.

Hon berättar att bussbolaget har tagit kontakt med både polisen och ett väktarbolag med anledning av det som har hänt.

ANNONS

Polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler berättar att ungdomarna var borta när polisen kom till platsen. Via väktare fick patrullen information om att det ska ha rört sig om mellan åtta till tio ungdomar som kastat stenar från en gångbro vid hållplatsen Sandeslättsgatan i Hammarkullen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS