Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Busschaufför misshandlad – två män jagas

En busschaufför misshandlades på Lindholmen på Hisingen på tisdagskvällen Poliser söker efter två yngre män som misstänks ligga bakom överfallet. – Vi har förhoppningar om att kunna identifiera dem, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Det var vid 18:50 på tisdagskvällen som misshandelsn inträffade på en buss i linjetrafik vid Lindholmsallén. Enligt polisens uppgifter ska chauffören ha utsatts av någon typ av våld och fått skador i både ansiktet och på överkroppen. 

– Det är en busschaufför som har blivit slagen i ansiktet av två yngre män, berättade polisens presstalesperson Tommy Nyman.

GP:s reporter Per Sydvik befann sig i närheten av platsen dit polis och ambulans larmades och rapporterade under kvällen att busschauffören hade körts i ambulans mot Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Polisens tror sig kunna identifiera gärningsmännen 

De två misstänkta gärningsmännen flydde enligt polisen från platsen i riktning mot Science Park, och polisen sökte efter dem under tisdagskvällen. Enligt Tommy Nymans kollega Stefan Gustafsson arbetar polisen samtidigt med att försöka identifiera gärningsmännen via inre spaning. 

– Vi jobbar med det på olika sätt och vi tror nog att vi kan identifiera dem. 

Ännu ingen gripen

Gustafsson vill inte gå in på hur det arbetet går till eller svara på frågan om gärningsmännen kan ha fångats på bild av bussens övervakningskameror. 

Händelsen rubriceras i nuläget som våld mot tjänsteman då föraren attackerades när han utförde sitt arbete. På onsdagsmorgonen var ännu ningen gripen efter händelsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.