Busschaufför fångades på film – läste under körning

En busschaufför i Göteborg läste samtidigt som han befann sig i trafik. En passagerare som blev vittne till förarens agerande bestämde sig då för att filma mannen. Något som SVT Väst var först att rapportera om.

ANNONS
|

I en drygt tre minuter lång filmsekvens har en resenär fångat på film när en busschaufför vid flera tillfällen fokuserar på papper vid ratten – istället för vad som händer på vägen.

Händelsen inträffade på en buss trafikerad av Västtrafik tidigare i veckan, rapporterar SVT Väst.

Då resenären upplevde att föraren på den buss han färdades i betedde sig märkligt valde han att byta plats och flytta längre fram i bussen för att få bättre uppsikt.

Något som chauffören överhuvudtaget inte ska ha noterat.

Resenären bestämde sig då för att börja dokumentera vad han ansåg vara direkt olämpligt beteende bakom ratten:

ANNONS

– När jag såg honom tänkte jag att jag får hålla i mig. Det är för jävligt! Det kändes obehagligt. Jag blev chockad över att det var verklighet. Man ska kunna lita på kommunen som ska ha koll på busschaufförerna, säger han till SVT Väst.

Kommer att utreda händelsen internt

När Dan Paulström, affärsområdeschef på Göteborgs spårvägar där den aktuella chauffören är anställd, får se filmsekvensen betonar han att busschaufförens agerande inte är okej. Han framhåller också att det rimmar illa med företagets policy om trafiksäkerhet.

– När man kör buss ska man ha hela uppmärksamheten mot busskörningen. Det här är allvarligt. Man ska absolut inte sitta på det här sättet när man kör buss, säger han.

Händelsen ska nu utredas internt hos Göteborgs spårvägar.

Västtrafiks affärschef, Attila Ungvari, meddelar i en skriftlig kommentar till SVT Väst att man ser allvarligt på busschaufförens agerande:

"Om vi får veta var och när detta inträffade så kommer vi att ta kontakt med det aktuella trafikföretaget som kör linjen så får de utreda detta vidare. Det finns förare som blivit avskedade med anledning av att dom gjort annat än att köra sina fordon under färd", skriver hon.

ANNONS