En busschaufför fick ta emot sparkar och slag av ett ungdomsgäng efter att ha bett dem lämna bussen.
En busschaufför fick ta emot sparkar och slag av ett ungdomsgäng efter att ha bett dem lämna bussen. Bild: Arkivbild: Jenny Ingmarsson

Busschaufför attackerad av ungdomsgäng

En busschaufför ska vid lunchtid på tisdagen ha blivit attackerad och misshandlad av ett stökigt ungdomsgäng i Lunden i Göteborg.
– Han har bett dem sluta flera gånger och när han stannar vid hållplatsen ska ungdomarna ha sparkat och slagit honom, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

ANNONS
|

Polisen larmades om händelsen klockan 12.36. En arbetsledare på Västtrafik ringde då polisen och berättade om händelsen.

– Chauffören har själv uttryckt att ett gäng med ungdomar stökat ombord på bussen. Efter att han bett dem sluta flera gånger ska han ha stannat vid Ulfsparregatan och bett dem gå av och då ska han ha blivit misshandlad, säger Ulla Brehm.

Enligt polisens uppgifter ska ungdomarna både ha slagit och sparkat chauffören innan de avvek från platsen.

Vill ha allmänhetens hjälp

Polisen vill nu ha allmänhetens hjälp i sökandet efter de misstänkta gärningsmännen.

– Har man suttit på den här bussen eller varit vid Ulfsparregatan vid 12.30-tiden vill vi att man hör av sig och lämnar tips till oss, säger Ulla Brehm.

ANNONS

Vid 13.30-tiden hade polisens presstalesperson inte fått någon återkoppling från patrullerna som larmades ut till platsen.

– Jag har inte fått det än och jag har därför i nuläget inga uppgifter om chaufförens skadeläge, men det kommer att skrivas en anmälan om misshandel, säger Ulla Brehm.

En stund senare meddelade polisen att chauffören har skador på båda sina ben.

Polisens förhoppning är att man utöver hjälp från vittnen och förarens iakttagelser kan säkra bevisning från övervakningskameror i bussen.

– Vi kan inte utesluta att det finns kameror som fångat det här på film och vi hoppas så klart att det finns en film av god kvalité, säger polisens presstalesperson.

Attacken skedde på linje 60. Enligt Västtrafiks störningsjour påverkas inte andra bussar på linjen.

ANNONS