En buss med ungdomar från Västsverige har vält norr om Torsby i Värmland.
En buss med ungdomar från Västsverige har vält norr om Torsby i Värmland. Bild: Morgan Bäckvall/NWT

Buss välte – flera ungdomar skadade

Flera personer ska vara skadade efter att en buss har vält på Riksväg 62 vid Torsby. På bussen befann sig ungdomar från ett kyrkligt samfund i Göteborg och Västsverige, som var på väg hem från ett vinterläger.

ANNONS
|

En buss med ett 50-tal personer körde omkull och välte vid riksväg 62 vid Torsby. Larmet kom vid 10.30-tiden.

Tio personer ska ha skadats enligt polisen. Två personer fördes till sjukhus, en med ambulans och en med ambulanshelikopter.

– En av dessa personer är lindrigt skadad och den andra ska vara allvarligt skadad, säger Sophia Jiglind, presstalesperson på polisens presstjänst i Bergslagen.

De resterande har förts till sjukhus för kontroll och andra har värmt sig på en närliggande restaurang.

Östen Hallenbert, vd för Vårgårdabuss, beklagar händelsen. Både han och polisen hänvisar till väglaget.

– Det var väldigt halt på vägen. Man hoppas inte att sådant ska hända, men ibland händer det ändå.

ANNONS

Kyrkan öppen för anhöriga

Passagerarna på bussen var ungdomar från Equmeniakyrkan som kom tillbaka från ett årligt vinterläger. En del av dessa var från Betlehemskyrkan. Kyrkans pastor Lovisa Almén uppger att inga av deras ungdomar ska vara allvarligt skadade.

– Vi kommer ändå att hålla öppet idag och imorgon för andra ungdomar och anhöriga som vill komma och söka stöd, säger hon.

Enligt polisen finns det i nuläget ingen misstanke om brott. Bussen ska ha åkt i en nedförsbacke och därefter inte kunnat bromsa utan åkt ned i diket.

Under eftermiddagen meddelade polisen att tillståndet för personen som fördes till sjukhus med ambulanshelikopter ska vara stabilt.

Vid 19-tiden på kvällen meddelade polisen att bussen var bärgad från platsen och att det åter var full framkomlighet på vägen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS