Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Föräldern Petur Olafsson, 44, står nu utan bil efter att en linjebuss kvaddat hans Volvo XC60 under söndagen. Bild: Läsarbild

Buss kvaddade två bilar - samma dag

Familjens söndagsutflykt på Göteborgs stadsmuseum fick ett abrupt slut. – Hela bilens front hade slitits av och hängde på sniskan, säger pappan Petur Olafsson, 44.

GP berättade på söndagen om Max Rahmquist, 30, som fått sin Volvo V70 kvaddad på Norra Hamngatan i Göteborg. Nu visar det sig att han inte är den ende.

Petur Olafsson fick också sin bil demolerad, en Volvo XC60 - på samma gata, samma dag och dessutom av samma busslinje.

Det var när familjen skulle köra hem från stadsmuseet och precis satt sig i bilen som de såg en lapp på rutan. Ett vittne hade skrivit att bilen blivit påkörd av en buss.

– Jag såg lappen på bilrutan och klev ur för att titta. Då såg jag att hela fronten slitits av och hängde på sniskan, säger Petur Olafsson.

Bussen hade kört förbi bilen när det plötsligt small till - enligt vittnet som också noterat registreringsnummer och tidpunkt för händelsen - men bussföraren stannade inte.

– Det är konstigt att bussföraren inte stannade. Man kan ju tycka att den där smällen borde ha hörts in i förarhytten.

Petur Olafsson kontaktade Västtrafik som hänvisade till bussbolaget Transdev som kör den aktuella sträckan, busslinje 50.

– Vi har hänvisat vidare till bussbolaget eftersom det kommer att bli ett försäkringsärende mellan bussbolaget som äger fordonet och ägaren av bilen, säger Jens Holmberg på Västtrafiks pressjour.

Transdev har inte bekräftat krocken men i ett mejlsvar till familjen beklagar de skadan och uppger att deras försäkringsbolag kommer kontakta familjens. 

Som förälder är det svårt att klara sig utan bil och Petur Olafsson har därför tvingats skaffa en hyrbil omgående under de veckor den kvaddade bilen är på verkstaden.

– Att man ska bli påkörd är så tröttsamt. Det blir väldigt krångligt med allt man måste ordna, alla samtal, alla mejl. Jag känner frustration, säger Petur Olafsson.

Varför två bilar blivit påkörda samma dag, på samma gata med några timmars mellanrum är oklart.

– Jag tyckte vår bil stod väl parkerad intill vägkanten, men det är ganska trångt där och jag fick känslan av att bussarna kör ganska fort när de passerar. De borde kanske köra lite mer försiktigt, säger Petur Olafsson.

GP har sökt Transdev och de meddelar att händelsen utreds internt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.