Buss körde in stolpe – linjer stoppades

Efter att en buss kört in i en stolpe mellan Nordstan och Drottningtorget stoppades flera linjer i spårvagns- och busstrafiken på tisdagen. Olyckan påverkade trafiken kring Nordstan och Brunnsparken. Ambulans och trafikledning kallades till olycksplatsen.

ANNONS
|

Flera linjer i kollektivtrafiken stoppades strax före klockan 18 på tisdagskvällen efter att en buss kört in i en stolpe. Trafiken kring Nordstan påverkades i båda riktningar, men även vissa hållplatser vid Brunnsparken.

– Det som händer är att de får köra en annan väg, säger Alice Roman Dadisho, presskommunikatör vid Västtrafik strax efter olyckan.

Ville förhindra krock

Enligt Västtrafik körde bussen in i stolpen när den försökte undvika en kollision med en spårvagn.

– Som jag förstår var det för att undvika en krock, säger Alice Roman Dadisho.

Ambulans kallades till platsen, men i nuläget finns det ingen information om skadeläget. Även trafikledningen befann sig vid olycksplatsen för att styra om trafiken.

ANNONS

Olyckan gjorde att spårvagnslinjerna 1, 3, 9 och 11, men även buss 16 och 60, fick ta en annan väg än förbi Nordstan eller vissa lägen vid Brunnsparken.

Vid 18 bärgades bussen som krockat och vid samma tid kunde nästan alla avgångar som påverkades av stoppet rulla igen.

– På grund av bärgningsarbetet är inte linje 6 i gång än, men det ska inte dröja länge, säger Jill Hasselqvist, störningskoordinator på Västtrafik.

Strax efter 18 meddelade Västtrafik att stoppet var uppklarad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS