Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Buss inställd – bråk mellan chaufför och bilist

En tur med en av Västtrafiks expressbussar ställdes under söndagen in på grund ett bråk mellan en busschaufför och en bilist.
– Föraren av personbilen upplevde att bussen blockerade vägen vilket ledde till en dispyt och under den drog busschauffören näven i taket på personbilen, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Polisen larmades om incidenten klockan 14.36 på söndagseftermiddagen och enligt Västtrafik ställdes den aktuella bussturen ställs in på grund av en polisinsats.

Polisens presstalesman Hans Lippens berättar att dispyten inträffade i närheten av Jonseredsskolan i Partille där föraren av personbilen upplevde att bussen blockerade vägen.

– Busschauffören och personbilsföraren börjar då tjafsa med varandra och under dispyten blir busschauffören förgrymmad och drar näven i taket på personbilen.

För att lugna ner situationen larmades både polis och ansvariga för det aktuella bussbolaget som trafikerar turen åt Västtrafik till platsen. Under medling av polis kommer parterna enligt Hans Lippens överens om att lösa situationen på egen hand.

– Bussbolaget och den andra parten har kommit överens om att lösa saken på egen hand via sina respektive försäkringsbolag. Det har därför inte gjorts någon anmälan utan polispatrullen har endast varit på plats för att medla.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.